Kinderen horen te stralen!
En als ze dat doen, dan kun je dat zien: Ze hebben genoeg energie, zijn onderzoekend en nieuwsgierig, doen de dingen waar ze blij van worden en kunnen voluit leven met alles wat daar bij hoort.
Wanneer kinderen iets anders laten zien of horen, dan is er iets aan de hand. Aan ons als volwassenen de taak om te achterhalen wat dat is en passende hulp te bieden.

Mijn kindercoachsessies helpen kinderen weer te gaan stralen. Door de sessies krijgen kinderen inzicht in zichzelf. Ze krijgen woorden om te kunnen vertellen wat er aan de hand is. Ze ontdekken wat voor hen helpend is en wat ze nodig hebben. Ze leren hoe ze goed voor zichzelf kunnen zorgen en dat ze zichzelf mogen zijn. Want kinderen zijn precies goed zoals ze zijn.

In de kindercoachsessies
– bespreken we wat prikkels zijn, welke soorten prikkels er bestaan (externe & interne prikkels) en hoe het komt dat prikkels voor overprikkeling kunnen zorgen.
– ontdekken kinderen van welke prikkels ze het meeste last hebben en hoe ze daar mee om kunnen gaan.
– ontdekken kinderen wat er met hen gebeurt wanneer ze overprikkeld raken (denk aan boos worden, huilen, hangen, moe worden, druk worden en/of veel bewegen, gillen, schoppen of slaan, weglopen, stil worden, afwezig zijn, ruzie zoeken, buik- of hoofdpijn, etc)
– leren kinderen wanneer en hoe ze kunnen ontprikkelen, zodat overprikkeling kan worden voorkomen.
– leren kinderen hoe ze goed voor zichzelf kunnen zorgen en hoe belangrijk dit is.
– leren kinderen dat ze helemaal goed zijn zoals ze zijn.

Voor wie?
De kindercoachsessies zijn voor alle kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud.
Of het nu gaat over school, thuis of andere plekken, deze coachingssessies bieden inzicht, begrip en tools om anders met de situatie om te gaan.

Straalt jouw kind niet (meer) zoals je zou willen?
Neem dan contact met me op.
Meer informatie over het traject of over mijn tarieven vind je hier.

De coachingssessies sluiten aan bij het kinderboek Prikkelstorm van Drs. K.M.W. Janssen. Ook verkrijgbaar in mijn praktijk.