Kinderen
Kinderen horen in mijn ogen genoeg energie te hebben, onderzoekend en nieuwsgierig te zijn, veel dingen te doen waar ze blij van worden en heerlijk voluit te leven met alles wat daar bij hoort.
Wanneer een kind iets anders laat zien of horen, staat het niet meer in zijn kracht. Aan ons als volwassenen de taak om te achterhalen wat de oorzaak daarvan is. Deze oorzaak is altijd te vinden in 1 of meerdere bronnen van overprikkeling.

Mijn kindercoachsessies helpen een kind weer terug in zijn kracht te zetten. Dit doe ik door aansluiting te zoeken bij de belevingswereld van het kind. Vanuit deze belevingswereld gaan we onderzoeken op welke prikkels een kind gevoelig reageert. We onderzoeken ook wat er gebeurt wanneer er (chronisch) te veel prikkels zijn en wat er gebeurt wanneer er een echte prikkelstorm ontstaat. Hierdoor leert een kind zichzelf beter kennen en begrijpen. Vanuit dit startpunt kunnen we gaan bouwen.

Prikkels zijn er in alle soorten en maten. Het gaat niet alleen om externe prikkels zoals drukte, geluiden, licht, kriebelende kleding, maar juist ook om de interne prikkels. Bijvoorbeeld weggestopte emoties, angsten of niet-helpende gedachten over zichzelf. Door hier ruimte voor te maken en erkenning aan te geven voelt een kind zich gezien en gehoord. Een gevoel waar elk kind (elk mens) behoefte aan heeft.

In de kindercoachsessies
– bespreek ik wat prikkels zijn en welke soorten prikkels er bestaan (externe & interne prikkels)
– leert je kind aangeven van welke prikkels hij het meeste last heeft
– ontdekt je kind wat er met hem gebeurt wanneer hij overprikkeld raakt (denk aan boos worden, huilen, hangen, moe worden, druk worden en/of veel bewegen, gillen, schoppen of slaan, weglopen, stil worden, afwezig zijn, ruzie zoeken, buik- of hoofdpijn, etc)
– leert je kind wanneer en op welke manier hij kan ontprikkelen, zodat overprikkeling wordt voorkomen
– leert je kind hoe hij goed voor zichzelf kan zorgen
– leert je kind om in zijn eigen kracht te staan en te blijven
(waar ‘hij’ staat kan ook ‘zij’ ingevuld worden)

Voor wie?
De kindercoachsessies zijn voor alle kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud (en hun ouders!) die behoefte hebben aan hulp om staande te kunnen blijven in deze veeleisende maatschappij. Of het nu gaat om situaties op school, thuis of op andere plekken, deze coachingssessies bieden inzicht, begrip, tools en oplossingen.

Geïnteresseerd in mijn tarief en het aantal sessies? Klik dan hier.

De coachingssessies sluiten aan bij het kinderboek Prikkelstorm van Drs. K.M.W. Janssen. Ook verkrijgbaar in mijn praktijk.